Kremlin'den 'düşürülen uçak' açıklaması

Kremlin'den 'düşürülen uçak' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, Suriye'de İl-20 uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Devlet Başkanı Putin'in Rusya Savunma Bakanlığı'nın verilerini esas aldığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, başta bizim uçağımız olmak üzere, o bölgede düzenlenen tüm uçuşlar hakkında dakika ve saniye bazlı elektronik bilgilere sahip. Rusya Devlet Başkanı, tam olarak bu bilgileri esas alıyor" dedi.

"Putin, Netanyahu'ya onay verdi"

Peskov, Putin'in İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya İsrail Genelkurmay Başkanı başkanlığındaki heyetin Moskova'ya kendi verilerini sunması için onay verdiğini de anımsattı.

Kremlin Sözcüsü, İsrail'in verilerini henüz almadıklarını, Rus uzmanların bu verileri mutlaka inceleyeceğini kaydetti.

Peskov, Suriye'nin olayla ilgili veri sunup sunmadığı sorusu karşısında da gazetecilerden bu konuyla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı'na müracaat etmesini istedi.

"Putin ve Esed konuşmadı"

Diğer taraftan Peskov, bir soru üzerine Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed arasında olaydan sonra bir telefon görüşmesi yapılmadığını kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.