İsrail: Rus uçağının düşme sebebi Esed, İran ve Hizbullah

İsrail: Rus uçağının düşme sebebi Esed, İran ve Hizbullah

İsrail, Rus askeri uçağının Esed rejimi tarafından vurularak düşürülmesinde sorumluluğu olmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Suriye’de kaybolan Rus askeri uçağının İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Suriye’ye ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.

İsrail'den konuyla ilgili açıklama geldi. İsrail, Rus askeri uçağının Suriye'de Esed güçleri tarafından vurularak düşürülmesinde sorumluluğu olduğu suçlamasını reddetti.

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından konuya dair açıklamalar yapıldı. ​"Suriye uçaksavarlarının ateşi sonucu düşen Rus uçağındaki askerler için üzüntü" ifade eden İsrail ordusu, ''İsrail bu olaydan tümüyle Esed rejimini sorumlu tutuyor'' diyerek ekledi: ''Aynı zamanda İran ve Hizbullah terör örgütünden hesap soruyor.''

İsrail tarafından yapılan açıklamalardan önemli başlıklar:

- "Suriye ordusu Rus uçağını vuran füzeleri ateşlediğinde, İsrail savaş uçakları, artık İsrail hava sahasında bulunmaktaydı."

- ''Lazkiye'deki hedefe hava saldırısı sırasında, daha sonra vurulacak olan Rus uçağı operasyon alanında bulunmuyordu.''

- ''Suriye, uçaksavar bataryalarıyla ayrım gözetmeksizin ateş açtığında, bizim anladığımız kadarıyla, havada Rus uçağı olmadığını garantiye alma zahmetine girmedi.''

- "İsrail, olayı gözden geçirmesi ve soruşturmadaki olguları teyit etmesi için ilgili enformasyonun tümünü Rus hükümetiyle paylaşacak'."

- ''İsrail savaş uçaklarının gece hedef aldığı Suriye Silahlı Kuvvetleri tesisinden isabetli ve öldürücü silah üretimi için gerekli sistemler İran adına Lübnan'daki Hizbullah'a transfer edilmek üzereydi.''

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Hmeymim Üssü yakınlarında 14 askerle birlikte radardan kaybolan İl-20 tipi uçağının, Suriye ordusunun S-200 savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğu belirtilmişti.

Kaynak: Sputnik, AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.