Putin İsrail'e kızamadı: Trajik olaylar zinciri

Putin İsrail'e kızamadı: Trajik olaylar zinciri

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus savaş uçağının düşmesi hadisesine dair açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından verilen basın toplantısında, İsrail uçaklarının dün Lazkiye yakınlarında, rejim ordusunun füze savunma sistemlerince yanlışlıkla düşürülen Il-20 uçağına dair açıklama yaptı.

Putin "İnsanların ölümü, özellikle de böyle trajik koşullarda ölümü, her zaman bir felakettir. Hem bizim için, hem ülkemiz için, hem de ölen arkadaşlarımızın yakınları için böyledir. Bu bağlamda ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Sputnik'e göre Putin, TSK'nın Rus Su-24 uçağını düşürmesi ile Il-20 faciasının birbirinden farklı durumlar olduğunu ve karşılaştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Putin "O zaman Türk uçağı bilinçli olarak uçağımızı vurmuştu. Burada yanlışlıkla gelişen trajik olaylar zincirine benzeyen bir durum var gibi. Zira İsrail uçağı bizim uçağımızı düşürmedi" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.