Eski Irak Başbakanı Maliki: ABD Esed rejimini devirmeyi amaçlıyor

Eski Irak Başbakanı Maliki: ABD Esed rejimini devirmeyi amaçlıyor

Eski Irak Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el Maliki, Irak-Suriye sınırındaki ABD askeri hareketliliğinin Esed rejimini devirme amacı taşıdığını ileri sürdü.

Eski Irak Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el Maliki, Irak-Suriye sınırında artan ABD askeri varlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Nuri el Maliki, 28 Ağustos'ta Irak merkezli Eş Şarkiye kanalına verdiği demeçte, ABD'nin Irak-Suriye sınırını kapatmaya yönelik manevralarının Esed rejimini devirme amacı taşıdığını söyledi.

Batılı ülkelerin Esed rejimine hava, kara ve deniz ablukası uyguladığını anımsatan Maliki, ABD'nin askeri varlığını artırarak Esed rejimi üzerindeki ambargoyu sıkılaştırmayı ve Esed rejimini devirmek için "protestoları kışkırtmayı" hedeflediğini vurguladı.

Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki birçok şehirde, son günlerde rejim karşıtı protestolar yaşanmıştı.

Öte yandan İran destekli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah da salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Irak-Suriye sınırlarını kapatmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Düşünce kuruluşu olan Irak Siyasi Düşünce Merkezi Başkanı siyasi analist İhsan eş Şemmari New Arab'a yaptığı açıklamada, "ABD'nin son faaliyetleri esas olarak İran, Suriye ve Lübnan'daki Hizbullah'ın arasındaki yolu kesmeyi ve İran'ın Suriye rejimine, Hizbullah'a ve hatta Filistinli İslamcı grup Hamas'a silah göndermesini engellemeyi amaçlıyor. diye konuştu.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyondan 18 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Suriye'deki ABD askeri faaliyetlerinin standart ve rutin olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.