Eski MİT'çi Mehmet Eymür hayatını kaybetti

Eski MİT'çi Mehmet Eymür hayatını kaybetti

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün 81 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: 32.Gün/YouTube

Eski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, bu sabah (13 Ocak) KOAH tedavisi gördüğü İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

81 yaşındaki Mehmet Eymür, 13 Aralık'ta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne KOAH tedavisi için nakledilmişti.

15 Aralık'tan bu yana da yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve durumu kötüleşen Eymür, entübe edilmişti.

KOAH'nın yanı sıra parkinson ve demans hastası da olan Eymür, bu sabah saat 08.55'te hayatını kaybetti.

Mehmet Eymür kimdir?

Türk istihbaratçı, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, 5 Eylül 1943 tarihinde dünyaya geldi.

1965'te öğrenci olarak katıldığı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) terörle mücadele bölümünün 1995-1996 yıllarında yöneticiliğini yaptı.

Eymür, TED Ankara Koleji'ni bitirdikten sonra İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'na katıldı. Tansu Çiller 1993 yılının ortalarında başbakan olduktan sonra, Eymür Mayıs 1994'te MİT'in Özel İstihbarat Dairesi başkanlığına atandı.

Eymür, Gökçer Tahincioğlu’na verdiği bir röportajda o dönem MİT’teki işkencelerden bahsetmişti.

Ziverbey Köşkü’nde yapılanları anlatmış, “Herkese yapılıyor diye söylemek mümkün değil. Ama yapılan da vardı. Mesela bir kurye vardı. Bana dert yanardı, ‘Bugün elektrik tedavisi yok mu, romatizmalarım azdı’ diye dalga geçiyordu. Başka türlü konuşma imkânı yoksa işkence olabilir, çünkü çok inatçı tipler var!” ifadelerini kullanmıştı.

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.