Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ailesiyle Hindu bayramı kutladı

Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ailesiyle Hindu bayramı kutladı

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz partisinin üst düzey üyesi olan Pakistan'ın eski Başbakanı Navaz Şerif ve mevcut Başbakan Şahbaz Şerif "Diwali" bayramı dolayısıyla Hinduları tebrik etti.

Pakistan'ın eski Başbakanı Navaz Şerif, ailesiyle birlikte Hindu bayramını kutladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki ofisinde aile bireylerinin de katıldığı kutlamada Navaz Şerif, Hinduların "Işık Festivali" olarak da bilinen Diwali Bayramı'nı pasta keserek kutladı.

Kutlamada Hindular için "en iyi dileklerini" ileten Şerif, Hindu bayramının Pakistan'a barış, sevinç ve birliktelik getirmesi dileğinde bulundu.

Navaz Şerif'in önde gelen üst düzey üyelerinden biri olduğu Pakistan Müslüman Ligi-Navaz'ın (PML-N) Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "Diwali bayramı" kutlandı.

Öte yandan Pakistan'ın mevcut Başbakanı Şahbaz Şerif de söz konusu "Diwali bayramı" hasebiyle Hinduların bayramını kutladı.

Hinduların Pakistan'daki azınlık topluluklarından en büyük grup olduğu biliniyor.

Öte yandan Hindistan'da iktidar tarafından desteklenen radikal Hindu çetelerin Müslümanlar üzerindeki baskının had safhaya ulaştığı bu dönemde Navaz Şerif'in ailesiyle birlikte Hİndu bayramı kutlaması tepkilere de neden oldu.

Pakistan'ın eski başbakanlarından Navaz Şerif yolsuzluktan hüküm giymişti. Ülkenin mevcut başbakanı Şahbaz Şerif ise Navaz Şerif'in kardeşi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.