Pakistan "teröre destek sağlayan" ülkeler listesinden çıkarıldı

Pakistan "teröre destek sağlayan" ülkeler listesinden çıkarıldı

Pakistan 2018 yılında "teröre mali destek sağladığı" iddiasıyla eklendiği FATF gri listesinden 4 yıl sonra çıkarıldı.

"Uluslararası kara para aklama ve terörizm finansmanıyla mücadele kuruluşu" olarak bilinen Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Pakistan'ı gri listeden çıkardı.

Pakistan, "teröre finansal destek sağladığı" ve "kara para aklanmasını engelleyemediği" gerekçesiyle Haziran 2018'de gri listeye alınmıştı.

FATF Başkanı T Raja Kumar, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen iki günlük toplantının ardından yaptığı açıklamada, "teröre destek" olduğu gerekçesiyle geçen yıllarda yaptırım uygulanan Pakistan'ın gri listenden çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada FATF tarafından getirilen şartları karşıladığı gerekçesiyle Pakistan'ın listeden çıkarıldığı bildirildi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, listeden çıkarılmaları üzerine yaptığı açıklamada, kararlı ve istikrarlı çalışmaların bir sounucu olarak FATF gri listesinden çıktılarını belirterek, bu süreçte rol oynayan tüm askeri ve sivil yetkililere tebrik mesajı gönderdi.

FATF'ın gri listesinde yer alan ülkeler, bu durumun etkilerini en çok ekonomik alanda hissediyor. Bu kapsamda gri listeye eklenen ülkeler, uluslararası alanda borç alma, ticaret yapma yeteneğinden mahrum kalabiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.