Eski Twitter çalışanı Suudi Arabistan için ajanlık yapmış

Eski Twitter çalışanı Suudi Arabistan için ajanlık yapmış

Twitter'ın eski çalışanının Riyad yönetimine muhalif kimselerin bilgilerini ele geçirip Suudi Arabistan'a aktardığı belirtiliyor.

ABD'de bir mahkeme, sosyal medya platformu Twitter'ın eski çalışanı Ahmed Abouammo'yu, muhalif kimselerin bilgilerini Suudi Arabistan'a sızdırmaktan ve Riyad yönetimi için casusluk yapmaktan suçlu buldu.

Kaliforniya'daki federal bir mahkeme, Twitter'ın eski Orta Doğu bölgesinin sorumlularından ABD vatandaşı Abouammo'nun Suudi Arabistan için ajanlık yaptığına hükmetti.

Söz konusu çalışanın 6 binden fazla Twitter hesabının bilgisine eriştiği aktarıldı.

Twitter'ın eski çalışanı hakkında açılan geçtiğimiz haftalardaki bir davada, bilgi sızdırması karşılığında Abouammo'ya bir Hublot saatinin ve 300 bin doların verildiği ifade edilmişti.

Abouammo tarafından çalınıp Suudi Arabistan'a sızdırılan bilgilerin, Riyad yönetimi muhaliflerine karşı kullanıldığı belirtiliyor.

İnsan hakları örgütleri Riyad yönetiminin elde ettiği bilgiler sonucunda muhaliflerin Suudi Arabistan'ın gizli hapishanelerde tutulması, elektrik şoku, dayak ve diğer işkence türlerine maruz kaldığını bildiriyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.