Eşref Gani: 4 yılda 28 bin Kabil hükümeti askeri personeli öldürüldü

Eşref Gani: 4 yılda 28 bin Kabil hükümeti askeri personeli öldürüldü

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, 4 yılda öldürülen toplam asker sayısını açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani yaptığı telekonferans görüşmesinde ülkede devam eden savaşı ele aldı.

Washington John Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Fakültesi'ndeki dinleyicilerle telekonferans yoluyla bir görüşme yapan Gani, Kabil hükümetinin Taliban'a kaybetmediğini ve çökme riskinde olmadığını ifade etti. Gani "Taliban kazanma pozisyonunda değil" şeklinde konuştu.

Barış görüşmelerine de değinen Afganistan Devlet Başkanı, bu savaşın askeri olarak değil siyasi olarak sone ereceğini düşündüğünü belirtti.

Eşref Gani, Kabil hükümeti askeri personelinin yaşadığı kayıplara da değindi. Gani, 2015 yılından bu yana öldürülen Kabil hükümeti askerlerinin sayısının 28.529 olduğunu söyledi. 2015 yılında ülkedeki yabancı birliklerin büyük kısmı muharip pozisyonundan çekilmiş ve tüm görevi Kabil hükümeti üstlenmişti. Eşref Gani'nin verdiği rakamlar bağımsız kaynaklarca doğrulanmış rakamlar değil.

Taliban tarafından bu yılın Nisan ayında yapılan açıklamada, 2017 yılının Nisan ayından itibaren bir yıl içerisinde toplam 16.908 yerel askerin öldürüldüğü belirtilmişti. Bu doğrultuda, Taliban'ın Gani'nin bahsettiği aynı dönem içinde Kabil hükümeti kayıplarına dair verdiği rakamın, Gani'nin bahsettiği rakamların iki katından daha fazla olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.