"Afganistan'da 60 kişinin öldüğü Mevlid Kandili saldırısını Kabil istihbaratı düzenledi"

"Afganistan'da 60 kişinin öldüğü Mevlid Kandili saldırısını Kabil istihbaratı düzenledi"

Kabil Dini Alimler Konsey Başkanı Hakkani, Mevlid Kandili etkinliğini hedef alan bombalı saldırının Kabil istihbaratı tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

Kabil Dini Alimler Konsey Başkanı Abdulbasir Hakkani, Mevlid Kandili etkinliğini hedef alan bombalı saldırının Kabil istihbaratı tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

Kabul News televizyon programında katıldığı bir programda Mevlid Kandili saldırısını değerlendiren Hakkani, Taliban'ın bu saldırıyı gerçekleştirdiği yönündeki iddialaraysa, "Taliban böyle bir iş yapmaz" dedi.

tg-002.jpg

Abdulbasir Hakkani, başkent Kabil'de dini bir etkinliği hedef alan bu saldırının, Afganistan'daki farklı mezhep ve görüşteki Müslümanları karşı karşıya getirmeyi amaçladığını söyledi. 

Hakkani, bombalı saldırının Kabil hükümetine bağlı istihbarat birimi tarafından planlandığını daha önce de ifade ettiğini söylerken, düzenlenen bu saldırının Afgan halkının hassasiyetlerini hedef aldığını ve toplumun sinir uçlarıyla oynandığını belirtti.

Süreç

20 Kasım'da Afganistan'ın başkenti Kabil'de geniş katılımla düzenlenen Mevlid Kandili etkinliğinde patlama meydana gelmiş, en az 60 kişi yaşamını yitirmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırı Taliban tarafından kınanırken, IŞİD patlamaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.