Afganistan'daki Mevlid Kandili saldırısını 'Kabil istihbaratı düzenledi' diyen isme suikast

Afganistan'daki Mevlid Kandili saldırısını 'Kabil istihbaratı düzenledi' diyen isme suikast

20 Kasım tarihinde başkent Kabil'de Mevlid Kandili etkinliğini hedef alan saldırının Kabil istihbaratı tarafından düzenlendiğini ifade eden din adamı suikaste uğradı.

20 Kasım'da başkent Kabil'de Mevlid Kandili etkinliğini hedef alan bombalı saldırının Kabil istihbaratı tarafından düzenlendiğini ifade eden din adamı uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Kabil Dini Alimler Konsey Başkanı Mevlevi Abdulbasir Hakkani, Mevlid Kandili etkinliğini hedef alan bombalı saldırının Kabil istihbaratı tarafından düzenlendiğini öne sürmüştü.

İki gün önce Kabul News televizyonunda katıldığı bir programda Mevlid Kandili saldırısını değerlendiren Hakkani, Taliban'ın bu saldırıyı gerçekleştirdiği yönündeki iddialaraysa, "Taliban böyle bir iş yapmaz" şeklinde cevap vermişti.

Hakkani, bombalı saldırının Kabil hükümetine bağlı istihbarat birimi tarafından planlandığını daha önce de ifade ettiğini söylerken, düzenlenen bu saldırının Afgan halkının hassasiyetlerini hedef aldığını ve toplumun sinir uçlarıyla oynandığını belirtmişti.

Suikaste uğradı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mevlevi Abdulbasir Hakkani bugün başkent Kabil'in göbeğinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Kaynaklar, Hakkani'nin Kabil kentinin en korunaklı yerinde saldırıya uğradığını ifade ediyor.

ga.jpg

Hakkani'ye ait olduğu belirtilen görüntü

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum