Etiyopya ile Sudan arasında askeri gerilim

Etiyopya ile Sudan arasında askeri gerilim

Etiyopya'da Amhara milis güçleriyle Sudan arasında askeri bir gerilim yaşandığı bildiriliyor.

Etiyopya'da Amhara milis güçleriyle Sudan arasında askeri bir gerilim yaşandığı bildiriliyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre bu hafta içerisinde sınır hattında yaşanan çatışmalarda Sudan ordusuna mensup bazı askerler öldürülürken bazıları da esir alındı.

Çatışmaların Sudan'ın ulusal ordu güçleriyle Etiyopya'nın kuzeyindeki Amhara bölgesinde aktif olan milis güçler arasında yaşandığı ifade edildi.

"Pusu kuruldu"

Sudan ordusu tarafından dün yapılan açıklamaya göre, Etiyopya ordusu ve milisleri Salı günü Sudan sınırları içerisinde devriye görevi gerçekleştiren bir ordu birliğine pusu kurdu. Pusu sonucunda Sudan ordusunun insani ve maddi kayıplar verdiği açıklandı.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk Pazar günü Etiyopya'yı ziyaret etmiş ve Tigray sınırındaki güvenlik sorunlarına dair duydukları endişeleri paylaşmıştı.

Tigray çatışmaları

Tigray bölgesinde çatışmalar, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ni (TPLF) Etiyopya'ya ait bir askeri üsse saldırı düzenlemekle suçlamasının ardından 4 Kasım tarihinde başlamıştı.

Çatışmaların ardından, Etiyopya federal ordu güçleri Tigray bölgesinde TPLF birliklerine karşı büyük bir ilerleme kaydetmiş, Tigray başkenti Mekelle'yi 29 Kasım'da kontrol altına alarak zafer ilan etmişti.

Yaşanan çatışmalarda Başbakan Ahmed'in en önemli müttefiklerinden biri Amhara merkezli milis güçlerdi.

Sudan ile yaşanan çatışmaların, Tigray'daki savaşı daha büyük bir alana taşımasından endişe duyuluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.