Etiyopya ve Hindistan'dan 'terörle mücadele' konusunda iş birliği kararı

Etiyopya ve Hindistan'dan 'terörle mücadele' konusunda iş birliği kararı

Etiyopya ve Hindistan, "terörizm ve aşırıcılıkla mücadele" konusunda iş birliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Etiyopya Barış Bakanı Binalf Andualem ve beraberindeki heyet, "Terörle Mücadele Finansmanı: Teröre Para Yok" konulu bakanlar düzeyindeki bir konferansa katılmak üzere Hindistan'a gitti.

Andualem, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen söz konusu konferans sırasında Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah ile görüştü.

Taraflar, karşılıklı çıkar meseleleri düzleminde ikili ve bölgesel meseleleri ele adı.

Etiyopya Barış Bakanı Andualem ticaret, yardım politikaları, kültürel iletişim kanallarıyla verdiği süregelen destekler için Hindistan'a teşekkürlerini iletti.

İki bakanın gerçekleştirmiş olduğu görüşmeler sonucunda taraflar "terörizm ve aşırıcılık tehditleri karşısında mücadelede iş birliği yapmak konusunda" mutabık kaldı.

Etiyopya, Doğu Afrika'da Somali'de asker bulundurmasının yanı sıra, Müslüman Somalilerin yaşadığı Ogadin bölgesini de kontrol altında tutuyor. Hindistan da kontrol altında yaşayan 200 milyon civarında Müslümana karşı baskı politikalarıyla biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.