Etiyopya: Tigray'ın yüzde 70'ini kontrol altına aldık

Etiyopya: Tigray'ın yüzde 70'ini kontrol altına aldık

Etiyopya yönetimi ordu güçlerinin Tigray bölgesinin yüzde 70'ini kontrol altına aldığını öne sürdü. Tigray Halk Kurtuluş Cephesi ise Addis Ababa yönetiminin bu açıklamasını yalanlıyor.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in Güvenlik Danışmanı Rıdvan Hüseyin, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, ordu güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Tigray'ın büyük bir bölümünde kontrolü sağladığını duyurdu.

Hüseyin, "Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri (ENDF), Tigray bölgesinin yüzde 70'inde kontrolü sağladı ve insani yardım devam ediyor." ifadesini kullandı.

Bölgede Etiyopya ordusuna karşı savaşan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) ise Rıdvan Hüseyin'in açıklamasını yalanladı.

Etiyopya'da merkezi yönetime bağlı ordu güçleri ile THKC arasında Kasım 2020'de başlayan çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin evlerini terk etmesine yol açmıştı.

Addis Ababa yönetimi ile THKC arasında farklı bölge ülkelerinde yürütülen müzakerelerde birden fazla kez ateşkes kararı alınmış ancak çatışmalar devam etmişti.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.