Etiyopya'da SİHA saldırısında 26 sivil hayatını kaybetti

Etiyopya'da SİHA saldırısında 26 sivil hayatını kaybetti

Etiyopya'nın Amhara bölgesinde devam eden çatışmalarda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Etiyopya'daki çatışmaların sivillerin hayatına mal olmaya devam ediyor.

Ülkenin kuzey kesimindeki Amhara bölgesinde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir silahlı insansız hava aracı saldırısında 26 sivilin can verdiği ifade edildi.

Hastane kaynaklarının aktardığı bilgilere göre saldırı, 13 Ağustos günü Amhara bölgesinde bulunan Finote Selam yerleşiminde düzenlendi.

Saldırıda çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını ifade eden yetkililer, tam sayının bilinmediğini, 26 sivilin cesedinin hastaneye getirildiğini kaydetti.

Bölge kaynakları, saldırının merkezi hükümet güçlerinin bölgeye girmesini protesto eden sivil bir topluluğu hedef aldığını ifade ederken ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti.

Bölgenin konumu:

Saldırı, Amhara bölgesinde yerel gruplar, Hıristiyan Fano milisleri ve merkezi hükümet güçleri arasında devam eden çatışmalar sırasında gerçekleştirildi.

Saldırının gerçekleştirildiği insansız hava aracına ilişkin bir bilgi ise paylaşılmadı.

Etiyopya'nın Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, İran ve Türkiye yapımı çeşitli insansız hava araçlarına sahip olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.