Etiyopya'nın Tigray bölgesinde son durum

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde son durum

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde ordu güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde fededal ordu güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında çatışmalar devam ediyor.

Bölgede çatışmalar, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in TPLF'yi Etiyopya'ya ait bir askeri üsse saldırı düzenlemekle suçlamasının ardından 4 Kasım tarihinde başladı.

Çatışmalar, Etiyopya federal ordu güçlerinin Tigray bölgesinde TPLF birliklerine karşı ilerleyişiyle sürüyor.

Etiyopya Başbakanı Ahmed geçtiğimiz gün TPLF'ye teslim olmaları için 72 saat süre verdiklerini, aksi halde başkent Mekelle'yi kuşatacaklarını söylemişti. TPLF liderleri ise teslim olmayı reddetmişti.

Çatışmaların, verilen sürenin bitmesiyle daha da şiddetlenmesi bekleniyor. Son olarak, bugün TPLF askeri yetkilileri Tigray bölgesindeki çatışmalarda Etiyopya ordusuna bağlı 21'inci Mekanize Tümeni'ni tamamen yok ettiklerini öne sürdü.

Etiyopya ordusunun, Ahmed'in verdiği 72 saatlik sürenin bitmesiyle Mekelle'ye şiddetli bir bombardıman başlatması bekleniyor.

Mekelle'de 500 bini aşkın sivil yaşıyor. TPLF, şehri savunmak için gerekirse tüm sivilleri silahlandıracaklarını belirtiyor.

Tigray bölgesindeki çatışmalarda son durum şu şekilde:

tigraybolgesi24ksmkck.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.