Facebook Huawei telefonlarda ön yüklü olmayacak

Facebook Huawei telefonlarda ön yüklü olmayacak

Huawei'nin yeni akıllı telefonlarında Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları ön yüklü olmayacak.

ABD'nin, Çin'in akıllı telefon devi Huawei'e açtığı savaş doğrultusunda Facebook harekete geçti. Huawei'nin yeni akıllı telefonlarında Facebook ve bu şirkete ait WhatsApp ile Instagram uygulamaları ön yüklü olmayacak.

Birçok cep telefonu satın alındığında içinde yüklü olan uygulamalardan Facebook yeni Huawei'lerde yer almayacak. Ancak kullanıcılar uygulamayı kendileri indirebilecekler. Facebook şirketine ait WhatsApp ve Instagram da Huawei'ler de önceden yüklenmiş şekilde bulunmayacak.

Halihazırda Huawei akıllı telefonu olanlar ise bu uygulamaları kullanmaya ve güncellemeleri almaya devam edebilecek.

Mayıs ayında ABD, Amerikalı firmaların Huawei'ye teknoloji satmasını yasakladı. ABD, Huawei'yi Çin hükümetine çok yakın olmakla suçluyor. ABD, Huawei'nin Çin lehine casusluk yaptığını iddia ederken Huawei ise bu iddiaları yalanlıyor.

Google'a sahip olan Alphabet firması da Huawei'ye artık Android yazılımı vermeyeceğini duyurdu. Ancak Google'ın Playstore'undaki ürünler ve diğer uygulamaları da Huawei'lerde bulunacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.