Facebook Suudi yönetimiyle bağlantılı hesapları kapattı

Facebook Suudi yönetimiyle bağlantılı hesapları kapattı

Facebook Suudi Arabistan yönetimiyle bağlantılı olduğuna inanılan bir dizi hesabın Suudi yönetim adına 'propaganda' kampanyası yürüttüğü gerekçesiyle etkinliğine son verdiğini duyurdu.

Facebook, Suudi Arabistan yönetimiyle bağlantılı olduğuna inanılan bir dizi hesabın etkinliğine son verdiğini duyurdu. Şirkete göre bu hesaplar Suudi yönetim adına "gizli propaganda" kampanyası yürütüyordu.

Suudi Arabistan hükümeti adına "gizli etki" kampanyası yürüten bir grubu tespit eden Facebook, bu hesapların Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ekonomik ve sosyal reform planları ile Suudi askerlerinin Yemen'deki başarılarını övdüğü; Türkiye, İran ve Katar gibi komşu ülkelere yönelik ise sıklıkla eleştiriler getirildiği bilgisini paylaştı.

Facebook Siber Güvenlik Politikası Başkanı Nathaniel Gleicher blog sayfası üzerinden kullanıcıların IP adresleri ve e-postaları üzerinden yaptıkları incelemelerde, bazı Suudi sayfalarının "yerel haber sitesi görünümü altında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki insanları hedef aldığına" yer verdi.

"Sahte hesaplar üzerinden 100 bin dolar tutarında reklam verildi"

Yapılan açıklamalarda, Suudi hükümeti lehine oluşturulan sahte hesap ve sayfalar üzerinden Facebook ve Instagram'da 100 bin dolar tutarından fazla reklam verildiği ifade edildi.

Diğer yandan Gleicher, söz konusu gruba ait 144 Facebook sayfasını, 5 Facebook grubunu, 217 Facebook ve 31 Instagram hesabını kapattıklarını belirtti.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.