Facebook veri hırsızlığı ile tekrar gündemde

Facebook veri hırsızlığı ile tekrar gündemde

Sızdırılan verilerle şimdilik bir şey yapılmasa da, Facebook’un itibarı zedelenmiş durumda.

Facebook veri hırsızlığı ile tekrar gündeme geldi. Ancak bu sefer veriler sanal yolla değil, fiziksel yolla çalındı.

Facebook veri hırsızlığı ile yeniden gündemde

Shifdelete.net'in haberine göre, Facebook için kullanıcı verilerinin çalınması, ilk defa karşılaşılan bir durum değil. Ancak bu seferki hırsızlığı diğerlerinden ayıran faktör, çalışanların verilerinin sızdırılmış olması. Toplamda 29 bin Amerikan çalışanın verileri sızdırılmış oldu. Bu veriler maaş ve ödeme bilgileri gibi kritik detayları da içeriyordu.

Veriler, insan kaynakları departmanı çalışanın arabasında bulunan sabit disklerde bulunuyordu. Arabanın içerisinden çalınan sabit disklerle birlikte veriler de gitmiş oldu. Disklerde maaş ve ödeme bilgilerinin yanı sıra, sosyal güvenlik numaraları, vatandaşlık numaraları, banka hesap numaraları ve ikramiye bilgileri gibi birçok veri bulunuyordu.

Bununla birlikte Facebook, bu bilgilerin şu ana kadar kötü amaçla kullanılmadığını belirtti. Hırsızların, verilerden daha çok bilgisayar donanımlarını hedeflediği söyleniyor. Firma, 29.000 çalışanı ile ilgilendiğini ve bu durumdan kurtulmaları için ücretsiz destek sağlandığını belirtti.

Sızdırılan verilerle şimdilik bir şey yapılmasa da, Facebook’un itibarı zedelenmiş durumda. Firma, sabit diskleri arabasında tutan çalışanına disiplin cezası verirken, sabit disklerde kullanıcıların herhangi bir verisinin olmadığını belirtti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.