'Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg Signal kullanıyor'

'Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg Signal kullanıyor'

Facebook'un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg'in mesajlaşma uygulaması Signal'i kullandığı ortaya çıktı.

Facebook'un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg'in mesajlaşma uygulaması Signal'i kullandığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan güvenlik açığı sonrasında ortaya çıkan veri sızıntısıyla 500 milyon kişinin bilgileri açığa çıkmıştı.

Bilgileri açığa çıkanlar arasında Zuckerberg de bulunuyordu.

Facebook'un sahibi Zuckerberg'in açığa çıkan telefon numarasını rehberlerine ekleyen bazı kullanıcılar, Facebook'un kurucusunun da bir Signal kullanıcısı olduğunu ortaya çıkardı.

Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesi sonrası kullanıcılar Signal uygulamasına geçmeye başlamıştı.

eyhvbmrxmayihyx.jpeg

Signal

Şimdiye kadar WhatsApp'ın en ciddi alternatifi olarak ortaya çıkan Signal ilk olarak 2014 yılında yayınlandı.

Moxie Marlinspike ve Stuart Anderson tarafından 2010 yılında başlatılan çalışmalarla temeli atılan uygulama, WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton'ın katkılarıyla büyüdü.

Özellikle Acton'ın Eylül 2017'de WhatsApp'tan ayrılması ve "Signal Vakfı"nı kurarak Signal'e yatırım yapmasıyla, uygulama daha da büyüdü ve 2018'de Signal Messenger kuruldu. Ortaklarıyla beraber 2014 yılında WhatsApp'ı Facebook'a satan Brian Acton, yaklaşık 3 yıl daha kurum bünyesinde kalmıştı. Ancak Facebook'un WhatsApp'ı parasallaştırması ve gizlilik konusundaki tartışmalar sebebiyle WhatsApp'tan tamamen ayrıldı. Güvenli bir mesajlaşma uygulaması için çalışmalara başlayan Acton'ın, bu süreçte WhatsApp'ı bırakarak 850 milyon dolar zararı göze aldığı ortaya çıkmıştı.

Açık kaynak kodlu olan ve bağışlar üzerinden gelişen Signal, aynı zamanda kullanıcıların mesajlarını uçtan uça şifrelemesi, verilerini paylaşmaması ve server'larında kullanıcı mesajlarını tutmamasıyla biliniyor. Bu eksende Signal, "cloud" mantığıyla hareket etmiyor. Bu durum, kullanıcıların güvenliğini artırırken, cihaz değiştirilmesi gibi durumlar halinde mesajlara otomatik olarak yeniden erişmenin imkansız olacağı anlamına da geliyor. Kullanıcılar manuel olarak yedek alıp yeni cihaza yüklemek zorunda.

Signal üzerinden mesajlaşmalarda kullanıcı uçtan uça şifrelemeyi kontrol edip veri kanalının güvenliğinin sağlamasını yapma şansına da sahip. Şu an için uzmanlar Signal'in en iyi alternatif olduğu görüşünü ileri sürüyor.

Kaynak: Mepa News Teknoloji

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.