FaceTime'da açık bulundu: Apple kullanıcıları dinliyor mu?

FaceTime'da açık bulundu: Apple kullanıcıları dinliyor mu?

ABD merkezli Apple firmasının FaceTime uygulamasında, kullanıcıların gelen aramayı cevaplamamasına rağmen arayan kişinin sesinin duyulduğu bildirildi.

Teknoloji devi Apple'ın görüntülü görüşme uygulaması FaceTime'da bir hata bulunduğu ve kullanıcıların gelen aramayı cevaplamamasına rağmen aranan kişinin sesinin duyulduğu ortaya çıktı.

Ayrıca söz konusu arızanın aramayı gerçekleştiren kullanıcının, aradığı kişiyi görmesini de sağladığı belirtildi.

Teknik hata FaceTime araması alan kullanıcının telefonunu, daha çağrı devam ederken mikrofona çeviriyor. Iphone telefonlarda gelen arama cevaplanmak istenmediği takdirde genellikle güç düğmesine basılarak ya sessize alınıyor ya da çağrı reddediliyor. Hata bu aşamada devreye girerek görüntülü yayın yapmaya başlıyor.

Apple Sözcüsü, hatanın farkında olduklarını ve arızanın düzeltilmesi için bu hafta içerisinde bir yazılım güncellemesi yayımlanacağını açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, kendi Twitter hesabından, "Apple hatayı düzeltinceye kadar şimdilik FaceTime'ı devre dışı bırakın" paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.