Fas ile İsrail arasında doğrudan uçuşlar başlıyor

Fas ile İsrail arasında doğrudan uçuşlar başlıyor

İlişkilerini normalleştiren Fas ile İsrail arasında ilk doğrudan uçuşun bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İlişkileri normalleştirme kararı alan Fas ile İsrail arasında ilk doğrudan uçuşun bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Tel Aviv'den Rabat'a gerçekleştirilecek uçuşta, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ABD'yi temsilen bulunacak.

Ayrıca İsrail'den, Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat liderliğindeki bir heyet de uçuşta yer alacak. Heyetin Fas'ta temaslarda bulunması ve iki ülke arasında bazı anlaşmalar akdetmesi bekleniyor. Meir Ben-Shabbat'ın ailesinin de Fas asıllı Yahudilerden olduğu biliniyor. Kuzey Afrika'da en fazla Yahudi nüfusa sahip olan ülkeler arasında yer alan Fas, İspanya'dan 1400'lü yıllarda sürülen Yahudilere ev sahipliği yapıyordu. Bunların büyük bir kısmı 1948 yılında İsrail'in kurulmasıyla buraya göç etti.

Fas ile İsrail 10 Aralık'ta varılan anlaşma sonucunda ilişkilerini normalleştirme kararı almıştı. ABD'nin bunun karşılığında Fas'ın Batı Sahra'daki egemenliğini tanıdığı bildirilmişti.

Fas, bu yıl içerisinde söz konusu kararı alan dördüncü Arap ülkesi olmuştu. Bu kararla beraber Fas'ın ABD ve İsrail'in siyasi ve askeri desteğini alması bekleniyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.