Fas ile İsrail ilişkileri normalleşiyor

Fas ile İsrail ilişkileri normalleşiyor

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecine girdiği belirtildi.

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecine girdiği belirtildi.

Fas, son dört ay içinde İsrail ile ilişkileri normalleştirme kararı alan dördüncü ülke konumunda.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabı üzerinden dün yaptığı paylaşımda, İsrail iel Fas'ın diplomatik ilişkiler kurma yolunda anlaşmaya vardıkları ifade edilmişti.

Edinilen bilgilere göre Fas, İsrail ile tam diplomatik ilişkileri yeniden tesis edecek, ilk etapta Rabat ile Tel Aviv arasında irtibat büroları kurulacak.

"Büyük barış ışığı"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Fas ile sağlanan normalleşme sürecine ilişkin "Büyük barış ışığı" ifadelerini kullandı.

Fas'ın İsrail ile normalleşmeyi kabul etmesi karşılığında ABD de "Fas'ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini" tanıma kararı aldı.

Filistin yönetimi, İslami Cihad ve Hamas tarafından Fas'ın İsrail ile ilgili olarak aldığı karar kınanırken, Fas Kralı 6. Muhammed, 'iki devletli çözümden yana' olduklarını belirtti.

Geçtiğimiz 4 aylık süre içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan, İsrail ile normalleşme anlaşması imzalamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum