Suudi Arabistan: İsrail ile normalleşme fayda sağlar

Suudi Arabistan: İsrail ile normalleşme fayda sağlar

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Arap ülkeleriyle İsrail arasında başlayan normalleşme sürecinin Orta Doğu bölgesine birçok farklı açıdan önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Arap ülkeleriyle İsrail arasında başlayan normalleşme sürecinin Orta Doğu bölgesine birçok farklı açıdan önemli faydalar sağlayacağını belirterek, bu olumlu gelişmelerin barış sürecinin boyutuna bağlı olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın aracılığında 2020 Ağustos'unda "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuş, 5 Arap ülkesinin daha bu adımı atacağı belirtilmişti.

Türkiye, anlaşmaya tepki göstermiş ve BAE'i riyakar davranmakla suçlamıştı.

Suudi Bakan Faysal bin Ferhan el Suud yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetimiyle Arap ülkelerinin ilişkilerinin normalleşmesi halinde tüm bölgenin ekonomik, sosyal ve güvenlik açısından fayda sağlayacağını ifade ederek, bunun ancak 1967 sınırlarının kabul edilerek Filistin devletinin toprak bütünlüğünün teslim edilmesi halinde mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

Ferhan el Suud ayrıca Suudi Arabistan ile İsrail arasında 2002'den bu yana görüşmelerin devam ettiğine işaret ederek, bunun Riyad yönetiminin vizyonunun bir parçası olduğunu söyledi ve Arap Barış Girişimine vurgu yaptı.

Bakan Faysal 2020 Aralık ayında "Gerçekleştirmemiz gereken şey, Filistinlilerin kabul edeceği şekilde onurlu ve egemen bir Filistin devletini kabul eden bir barış anlaşmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Euronews

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.