Fas ordusu İsrail ile askeri ilişkileri güçlendirme arayışında

Fas ordusu İsrail ile askeri ilişkileri güçlendirme arayışında

Fas ordusuna bağlı Topçu Tugayı Komutanı General Muhammed Binvali öncülüğündeki heyet İsrail'in Topçu Tugayı ile iş birliğini güçlendirmenin yollarını aradı.

Fas ordusuna bağlı Topçu Tugayı üst düzey heyeti İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail ordusunun sözcüsü Avichay Adraee yaptığı açıklamada, Fas ordusuna bağlı Topçu Tugayı Komutanı General Muhammed Binvali'nin ilk kez İsrail'i ziyaret ettiğini belirtirken ziyarette İsrail ile Fas topçu tugaylarının arasındaki iş birliğini ve ilişkileri güçlendirmenin hedeflendiğini ifade etti.

Adree, Topçu Tugayı Komutanı General Binvali öncülüğündeki Fas heyetinin İsrail'deki askeri bölgeleri gezerek buradaki yetkililerden askeri alanda karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi aldığını yazdı.

Fas ordusundan yapılan açıklamada, ziyaret doğrulanırken ziyaretle ilgili görüntüler medyaya servis edildi.

İsrail ile Fas'ın normalleşme sürecine girmesinden bu yana her iki ülkenin askeri ve savunma alanlarında iş birliğini güçlendirme hedefi güttüğü görülüyor.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi 2022'de, Fas'ı ziyaret etmiş ve ziyaretlerde iki ülke arasında müşterek eğitim, tatbikat, istihbarat ve operasyonel çalışmalar gerçekleştirileceği ve askeri alanlarda iş birlikleri yapılacağı yönünde kararlar alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.