Fas İsrail'le askeri iş birliğini güçlendiriyor

Fas İsrail'le askeri iş birliğini güçlendiriyor

Fas normalleşme süreci beraberinde İsrail ile askeri ve savunma iş birliklerini kuvvetlendirmiş durumda.

Kuzey Afrika ülkesi Fas ile İsrail arasında askeri ve savunma iş birliği güçleniyor.

İsrail-Fas Savunma İş Birliği Ortak İzleme Komitesi'nin toplantısı 16-17 Ocak tarihlerinde Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlendi.

Toplantıda, lojistik, eğitim, teçhizat edinimi ve modernize edilmesi alanları da olmak üzere Fas-İsrail askeri iş birliği sürecinin incelendiği belirtildi.

Fas Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, İsrailli ve Faslı ordu yetkililerinin yaptığı görüşmeler sonucunda iki ülke arasındaki askeri iş birliğini güçlendirme ve iş birliğine istihbarat, hava savunma ve elektronik harp gibi alanları da dahil etme kararı alındığı duyuruldu.

İsrail ve Fas, 2020 yılında normalleşme kararı almalarından bu yana askeri ve savunma ilişkilerini güçlendirme hedefinde.

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi geçen aylarda, Fas'ı ziyaret etmiş ve ziyaretlerde iki ülke arasında müşterek eğitim, tatbikat, istihbarat ve operasyonel çalışmalar gerçekleştirileceği ve askeri alanlarda iş birlikleri yapılacağı yönünde kararlar alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.