FBI, Pensacola saldırısı faili El Kaide mensubunun iPhone şifresini kırdı

FBI, Pensacola saldırısı faili El Kaide mensubunun iPhone şifresini kırdı

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir askeri üsse saldırı düzenleyen El Kaide mensubunun telefon şifresinin çözüldüğü öne sürüldü.

ABD'nin Florida eyaletindeki Pensacola Deniz Hava Üssü'nde ABD askerlerine yönelik saldırı düzenleyen El Kaide mensubunun telefon şifresinin çözüldüğü öne sürüldü.

FBI'ın yürüttüğü soruşturma sonucu El Kaide bağlantısı olduğu kesinleşen Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri personeli Muhammed Said Şemrani'nin iki Apple iPhone marka telefonu saldırı sonrası incelemeye alınmıştı.

Apple, telefonların kilitlerini açmaya yönelik talebe olumlu yanıt vermezken, Şemrani'nin iCloud yedeklemeleri ve alışveriş geçmişini FBI ile paylaşarak soruşturmaya destek sağlamıştı.

FBI tarafından yapılan açıklamada Şemrani'nin telefonlarındaki içeriğe erişimin sağlandığı ifade edildi.

Telefonların şifre ekranının nasıl geçildiği ve içeriğe nasıl ulaşıldığı sorularına şimdilik yanıt verilmezken, FBI tarafından konuya dair bir sonraki basın açıklamasında telefondan elde edilen bilgilerin paylaşılacağı açıklandı.

Ne olmuştu? 

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola Deniz Hava Üssü'nde 6 Aralık 2019'da bir silahlı saldırı düzenlenmişti.

ABD ordu personeli 3 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyı, üste eğitim alan Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri personeli Muhammed Said Şemrani olduğu açıklanmış, Şemrani sadırı esnasında çıkan çatışmada öldürülmüştü.

El Kaide 1 Şubat 2020'de saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.