ABD'deki Pensacola donanma üssüne yönelik El Kaide saldırısının yankıları sürüyor

ABD'deki Pensacola donanma üssüne yönelik El Kaide saldırısının yankıları sürüyor

El Kaide'nin ABD'de bulunan donanma üssüne yönelik saldırısında ölen kişilerin aileleri Suudi Arabistan'a dava açtı.

El Kaide'nin ABD'de bulunan donanma üssüne yönelik saldırısında ölen kişilerin aileleri Suudi Arabistan'a dava açtı.

Florida'daki Pensacola Donanma Hava Üssü'ne 6 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen saldırıda 3 ABD askeri ölmüş, 13 asker de yaralanmıştı.

Saldırının failinin, Yemen'de faaliyet gösteren Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) mensubu Muhammed Said Şemrani olduğu ortaya çıkmıştı. 

"El Kaide bağlantısı"

Saldırıda ölen askerlerin aileleri, Suudi Arabistan'ın Şemrani'nin El Kaide bağlantısını bilmesi gerektiğini savunarak, Suudi Arabistan'a yönelik bir dava açtı.

ABD'li yetkililer Şemrani'nin uzun süredir saldırıyı planladığını, cihat yanlısı ideolojisini sanal ortamda açıkça belirttiğini ve El Kaide yetkilileri ile şifreli telefon vasıtasıyla iletişimde bulunduğunu kaydetti.

Şemrani'nin saldırıdan önceki gece de El Kaide mensuplarıyla temas kurduğu belirtildi.

Saldırıda ölenlerin yakınları, Suudi Arabistan ordusunda görevli olduğu süre içerisinde Şemrani'nin fikirlerinin farkında olunması gerektiğini, Suudi Arabistan'ın ihmali sebebiyle durumun meydana geldiğini savunuyor.

Pensacola saldırısı

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola Deniz Hava Üssü'nde 6 Aralık 2019'da bir silahlı saldırı düzenlenmişti.

ABD ordu personeli 3 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyı, üste eğitim alan Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri personeli Teğmen Muhammed Said Şemrani olduğu açıklanmış, Şemrani saldırı esnasında çıkan çatışmada öldürülmüştü.

El Kaide 1 Şubat 2020'de saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.