FED Trump'ın uyarılarına rağmen faiz yükseltme kararı aldı

FED Trump'ın uyarılarına rağmen faiz yükseltme kararı aldı

ABD Merkez Bankası (FED), Devlet Başkanı Trump'ın faiz artırılmasına karşı çıkmasına ve uyarılarına rağmen 2018 yılının son toplantısında faiz yükseltme kararı aldı.

FAED, oy birliğiyle faiz oranını 25 baz puan arttırarak yüzde 2,25-2,50 bandına yükseltti. Böylece FED, yılın başından bu yana dört kez faiz artırmış oldu.

Banka, 2019 büyüme tahminini yüzde 2,5'ten yüzde 2,3'e indirirken, 2019 yılı için faiz artırımı tahmini ise 3'ten 2'ye indi.

Trump Salı günü yaptığı açıklamada faiz artırımının "yeni bir hata" olacağını söylemiş, FED'e "Piyasaları hissedin" önerisinde bulunmuştu.

Dolar/TL kuru yükseldi

FED Başkanı Jerome Powell ise Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, kurumun bağımsızlığına dikkat çekerek "Siyasi değerlendirmeler politikalarımızda rol oynamaz" dedi

Dolar/TL kuru, Powell'ın açıklamaları sonrası piyasaların kapanış saatlerinde 5,30'un üzerine çıktı.

Trump daha önce de piyasalardaki oynaklıklardan FED'i sorumlu tutmuş, ABD'nin koyduğu ek gümrük vergilerine işaret eden analistleri de eleştirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.