Trump FED'i uyardı: Faizin yükseltilmesi aptalca olur

Trump FED'i uyardı: Faizin yükseltilmesi aptalca olur

ABD Başkanı Trump, Merkez Bankası FED'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda faiz yükseltme kararı alması halinde bunun "aptalca" bir karar olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Merkez Bankası FED'in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda faiz yükseltme kararı alması halinde bunun "aptalca" bir karar olacağını söyledi.

Trump, ABD ekonomisinin Çin'e ve potansiyel olarak diğer ülkelere karşı artan ticaret savaşında düşük faiz oranlarının esnekliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. ABD Başkanı beklenen faiz arttırımı için "Aptalca olacağını düşünüyorum, ama ne diyebilirim?" ifadesinde bulundu.

Trump, geçtiğimiz şubat ayında kendisinin aday gösterdiği FED Başkanı Jerome Powell ile sık sıkfikir ayrılığı yaşıyor.

"Paris'te gördüklerimiz şok edici"

ABD Başkanı Trump, Fransa'da süre gelen 'Sarı Yelekliler' protestolarına da değindi. Trump Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümete karşı yükselen protestolar hakkında "Dünya'da Brexit ve Fransa gibi büyük sıkıntılar yaşanıyor. Paris'te yaşananlar şok edici" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.