Feyzioğlu'ndan cumhurbaşkanlığı açıklaması: Görev verilirse kabul etmemek şımarıklık

Feyzioğlu'ndan cumhurbaşkanlığı açıklaması: Görev verilirse kabul etmemek şımarıklık

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına dair soruyu yanıtladı.

2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorulan soruya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz" cevabını verdi.

"Hukuk ve Demokrasi" konulu konferansta konuşan Feyzioğlu'nun konuşmasının ilgili kısmı şöyle: 

"Ne iddia edildiği gibi battık ne de birilerinin dediği gibi dünya bize imrenerek bakıyor. İkisi de değil. Birbirimizle kucaklaşacağız. Sadece fikri paylaşmak değil değiştirmek, geliştirmek önemlidir. İlkelere sarılırız fikirleri ise geliştiririz. Anayasada yazmasına rağmen sosyal devlet yönümüz zayıf. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir. Her siyasi partiye oy veren kitlede çoğunluğun yüreği bu vatan için çarpıyor. Kalp kırarak yol yapılmaz. "

"Cumhurbaşkanlığı makamı benim için çok yüce. Ben o makamdaki kişinin bir siyasi partiye mensup olmasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı. Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.