Fildişi Sahili gençleri "cihattan vazgeçirmek" için 430 milyon dolar harcayacak

Fildişi Sahili gençleri "cihattan vazgeçirmek" için 430 milyon dolar harcayacak

Fildişi Sahili yetkilileri, üç yıldır süren bir program kapsamında ülkedeki gençlerin cihat yanlısı düşüncelerden caydırılması hedefiyle yaklaşık 430 milyon dolar hibe edildiğini duyurdu.

Fildişi Sahili devlet yetkilileri, ülkedeki genç kesimin cihat yanlısı fikirlerden uzaklaştırılması için 430 milyon dolar hibe ayrıldığını açıkladı.

Gençlik Bakanı Mamadou Toure AFP'ye yaptığı açıklamada, "Güvenlik sıkıntıları olan Mali ve Burkina Faso sınırındaki kuzey kesimlerinde, eğitim ve sağlık alanlarında 405 milyon dolar değerinde teşvik programları gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

Bakan Toure, gençlerin cihat yanlısı gruplar için kolay bir hedef haline gelmemeleri için sosyal teşvik programları başlatılacağını duyurdu. Toure ayrıca, "medrese ve Kuran eğitimleri alan gençlerin sosyal hayata uyum sağlamakta zorluk çektiğini" öne sürdü.

Bu kapsamda hükümetin, 60 bin gence çıraklık eğitimi dahil mesleki eğitimler verilmesi amacıyla başlangıç fonu olarak 53 milyon dolar ayrılacağı belirtiliyor.

Mali ve Burkina Faso'yu etki altına alan cihat yanlısı grupların özellikle Fildişi Sahili, Gine, Senegal, Gana, Togo, Benin gibi ülkelerin sınırlarına yönelik genişleme stratejisi dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.