Filistin: İsrail Batı Şeria'da cami yıktı

Filistin: İsrail Batı Şeria'da cami yıktı

İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus kentinin güneyindeki Duma beldesinde bir camiyi yıktığı bildirildi.

İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus kentinin güneyindeki Duma beldesinde bir camiyi yıktığı bildirildi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Duma beldesine baskın düzenlediğini söyledi.

İsrail askerlerinin Duma’ya buldozerle birlikte geldiklerini kaydeden Dağlas, İsrail güçlerinin beldenin doğusundaki Ebu Safi bölgesinde bulunan bir camiyi yıktığını, camide iki yıldır namaz kılındığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Duma Köy Meclisi Başkanı Süleyman Devabişe, İsrail güçlerinin bu sabah yıktığı caminin 60 metrekare genişliğinde olduğunu ve Eş-Şekkara Mahallesi’nde yaşayan 50 kişinin yıkılan camide namaz kıldığını açıkladı.

Dağlas, İsrail güçlerinin Duma beldesinin güneyindeki tarım arazilerine giden bazı yolları da tahrip ettiğini ifade etti.

İsrail güçlerinin ayrıca Duma beldesinin çeşitli bölgelerinde bulunan ve Filistinli çiftçilere ait olan bir karavan ile iki odayı yıktığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin daha önce iki oda ve karavan için yıkım kararlarını tebliğ ettiğini, Köy Meclisi’nin yıkımı durdurmak için Kudüs Merkezi aracılığıyla yasal girişimde bulunduğunu fakat İsrail güçlerinin hukuki sürecin sonunu beklemeden odaları ve karavanı yıktığını söyledi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.