Filistin: İsrail güçleri aynı köyü 194'üncü kez yıktı

Filistin: İsrail güçleri aynı köyü 194'üncü kez yıktı

İsrail güçleri Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nakab Çölü'ndeki El-Arakib köyünü 194. kez yıktı. 

İsrail güçleri Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nakab (Negev) Çölü'ndaki El-Arakib köyünü 194. kez yıktı. 

Arakib Köyünü Savunma Halk Komitesi Başkanı Ahmed Halil Ebu Mudayğim yaptığı basın açıklamasında İsrail güçlerinin köye baskın düzenleyerek çadırları ve köy ahalisinin çevreden topladıkları malzemelerle yaptıkları evlerini tamamen tahrip ettiklerini söyledi. 

Ebu Mudayğim Arap toplumuna ve özellikle de Nakab bölgesinde ikamet edenlere yaptığı çağrıda El-Arakib köyünün ahalisine destek vermelerini ve Tel Aviv yönetiminin Filistinlileri buradan kovup göçe zorlama planlarına karşı onların yanında durmalarını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Ebu Mudayğim açıklamasında; "İsrail işgal yönetiminin uygulamalarının hiçbiri bizim topraklarımızda kalma konusundaki kararlılığımızı ortadan kaldıramayacaktır." diye konuştu. 

Bundan önce 30 Eylül tarihinde yıkılan köydeki ahali yine çevreden topladığı tahta, teneke, plastik ve karton parçalarıyla küçük barakalar yaparak köylerinde yaşama konusundaki kararlılığını ortaya koymaya çalışmıştı. Ancak İsrail güçleri 28 Ekim'de tekrar baskın düzenleyerek köylülerin barakalarını yeniden yıkıp malzemelerini etrafa savurdular. 

Bu yıkımın İsrail güçlerinin 2021'in başından itibaren gerçekleştirdikleri 12. yıkım olduğu belirtildi 

İsraill rejimi Nakab çölü olarak da bilinen bölgedeki bedevi Filistin köylerinin yasa dışı olduğunu ileri sürerek buraların ahalilerini göçe zorlamak amacıyla evlerini yıkıyor.

Şimdi de bu bölgeyi Yahudileştirme faaliyetlerinde kullanmak amacıyla bedevi Filistin köylerinin yasa dışı olduğunu iddia ederek, ahalilerini göçe zorlamak istiyor ve bu amaçla sürekli evlerini yıkıyorlar. 

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.