Filistin: Kudüs'te tansiyon yükseliyor

Filistin: Kudüs'te tansiyon yükseliyor

Dün Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde çok sayıda Filistinli İsrail güçlerince gözaltına alındı.

Son dönemde İsrail güçlerinin ve onların himayesindeki Yahudi yerleşimcilerin şiddet uygulamaları ve saldırıları nedeniyle gerginliklerin yaşandığı Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde dün (19 Ekim Salı) yine İsrail güçleri Filistinlilere saldırdı ve bazı kişileri gözaltına aldı.

Dünkü olaylarda 13 kişi gözaltına alınırken aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 60 kişi de yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Kudüs izci grupları dün, Mevlid münasebetiyle öğle saatlerinden itibaren Kudüs caddelerinde sunumlar yaparak Babu'l-Amud'a çıktı. Bu şekilde Eski Şehir içinden geçerek Mescidi Aksa'ya çıkmayı amaçlıyorlardı. 

Kudüslüler de izci gruplarının gösterilerini izlemek amacıyla Babu'l-Amud'un merdivenlerinde ve çevrelerinde toplanmışlardı. Onların alanı terk etmesinden sonra İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında tartışmalar başladı. 

Olaylar gece geç saatlere kadar sürdü ve İsrail polisi bu sıralarda gençlerin üzerine ses bombaları attı. Alanda bulunanları dağıtmak amacıyla üzerlerine pis su sıktı, polis köpekleri ve sopalarla saldırılar gerçekleştirildi. 

Emel Sağlık Hizmetleri Derneği Müdürü Abdülmecid Ebu Sinine'nin verdiği bilgilere göre İsrail güçleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 Filistinliyi yaraladı.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.