Filistin topraklarında 980 yeni Yahudi yerleşimci konutu inşa edilecek

Filistin topraklarında 980 yeni Yahudi yerleşimci konutu inşa edilecek

İsrail yönetimi, Beytüllahim kentinde Yahudi yerleşim merkezinde bine yakın yeni yerleşim birimi inşa edecek.

İsrail yönetimi, dün (13 Eylül Pazar) Batı Şeria’da yer alan Beytüllahim kentinin güneyindeki Filistin topraklarında Efrat Yahudi yerleşim merkezinde 980 yeni yerleşim birimi inşa edilmesini onayladı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yerleşim Birimleri ve Ayrım Duvarı'na Karşı Direniş Heyeti Ofis Müdürü Hasan Bireyciye, İsrail İskan Bakanlığı'nın "Efrat" Yahudi yerleşim merkezinde yüzlerce yeni yerleşim birimi kurulacağını açıkladığını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hasan Bireyciye yaptığı açıklamada, “Yerleşim merkezindeki bu yeni genişletme, ilhak planının sessizce, sakin ve yavaş bir şekilde uygulandığı anlamına geliyor. Ayrıca bu yeni yerleşim planında Filistinlilere ait geniş tarım arazilerinin işgalci İsrail tarafından ele geçirileceğini gösteriyor.” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan, Batı Şeria'da bulunan Beytüllahim'in güney kesimindeki Efrat Yahudi yerleşim merkezinin genişletilmesi için İsrail yönetimi, 2019 yılında bin 200’den fazla dönüm tahsis etmişti. 

İsrail'in 1967'deki savaşın ardından Batı Şeria'da yaklaşık 250 Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerleşim merkezlerinde 600 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklardaki tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.