"İsrail Batı Şeria'da ilhaka başladı"

"İsrail Batı Şeria'da ilhaka başladı"

Filistinli bir yetkili dün, İsrail’in Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde ilhak planı yürüttüğünü söyledi.

Filistinli bir yetkili dün, İsrail’in coğrafi olarak bir Filistin devletinin kurulması şansını baltalamak için sahada Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde ilhak planı yürüttüğünü söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi üyelerinden Ahmed Mecdalani, resmi Filistin Radyosu'na yaptığı açıklamada, İsrail hükümetini ilhak planını dayatmak için bir kampanya başlatmakla suçladı.

Mecdalani açıklamasında, son haftalarda Filistin topraklarına el koyma, İsrail yerleşim yerlerinin genişletilmesi ve Batı Şeria'nın ayrı bölgelerinde yeni karakollar kurmanın hızlandırıldığını dile getirdi.

Yetkili açıklamasında, iki devletli çözümü korumak için İsrail'e yaptırımlar uygulamak ve Filistin topraklarında devam eden yerleşimlerden sorumlu tutmak için uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Yapılan bu çağrı Filistinli kaynakların, İsrailli yetkililerin yerleşim birimleri kurmak için Batı Şeria'daki Beytüllahim’in doğusundaki Keysan köyünde 327 dönüm araziye el koyduklarının iddia edildiği bir dönemde geldi. Beytüllahim’den bir yetkili, köyün doğusundaki yerleşim yerlerini genişletmek adına ele geçirilen araziye 224 konutun inşa edileceğini söyledi.

Daha önce de İsrail Beytüllahim’in doğusundaki bir köyün yakınlarında 700 dönümlük araziye el koymuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.