Filistin topraklarını ilhak eden İsrail Gazze'de balıkçılığı da engelliyor

Filistin topraklarını ilhak eden İsrail Gazze'de balıkçılığı da engelliyor

İsrail güçlerine ait buldozerler sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait arazileri tahrip ederken İsrail donanması da Gazzeli balıkçılara taciz ateşi açtı.

İsrail güçlerine ait buldozerler bu sabah (23 Eylül Çarşamba), abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan el-Meğazi Mülteci Kampı'nın doğusundaki sınırdan içeri girdi.

Aynı zamanda İsrail askerlerinin, Han Yunus kentinin doğusundaki Huzaa beldesi Ebu Ride Sınır Kapısı yakınındaki bölgede bulunan bir grup çiftçiye ateş açtığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Gazze'deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekir, İsrail donanmasına bağlı askerlerin, Filistinli balıkçı teknelerine yönelik otomatik silahlarla ateş açtığını fakat henüz saldırıda yaralanma veya hasar bildirilmediğini söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'na göre Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nin 20 mil açığına kadar mesafede serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Diğer yandan 2014 savaşından sonra Mısır gözetiminde varılan anlaşmaya göre İsrail askerleri balıkçılara saldırmayacaktı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.