Mısır ordusu Gazzeli 2 balıkçıyı öldürdü

Mısır ordusu Gazzeli 2 balıkçıyı öldürdü

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli 2 kardeş Mısır ordusu tarafından öldürüldü.

Gazze’deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekr, abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve Mısır karasularına giren 3 Filistinli balıkçının akıbeti ile ilgili açıklama yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Bekr, Kudüs el-İhbariyye’ye verdiği röportajda, dün Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve kendilerinden haber alınamayan Filistinli 2 kardeşin Mısır ordusu tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 

Filistinli balıkçıların ölüm haberinin ailelerine ulaştırıldığını belirten Bekr, 2 balıkçının Gazze Şeridi nüfusuna kayıtlı Mahmud ve Hasan adındaki kardeşler olduklarını belirtti.

Balıkçılar Komitesi yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, olay sırasında 2 balıkçının kardeşi Yasir’in ise yaralandığı ve Mısır makamları tarafından soruşturma altına alındığı açıklandı.

Filistinli balıkçılar, İsrail güçlerinin tacizlerinden kurtulmak için zaman zaman Mısır sınırına yakın bölgelerde avlanıyorlar.

Mısır deniz kuvvetleri son yıllarda Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli birçok balıkçıyı gözaltına aldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.