İsrail Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü

İsrail Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü

İsrail ordusu Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini 10 mile düşürme kararı aldı.

İsrail’e ait savaş uçakları, sabah saatlerinde Gazze’ye yönelik hava saldırısı düzenledi. Ordudan yapılan açıklamada, Gazze’den atılan bir füze nedeniyle Hamas’a ait bazı noktaların vurulduğu belirtildi.

İsrail ordusu, yaşananlardan Hamas’ı sorumlu tutarken, Gazze’de vurulan bir bölgenin “silah üretim merkezi” olarak kullanıldığını savundu.

Filistinli Maan Ajansı, saldırıların Gazze’nin batısında Filistin yönetimi tarafından eskiden istihbarat merkezini hedef aldığını aktardı.

Avlanma mesafesi düşürüldü

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin 15 milden 10 mile indirildiği belirtildi. 

Kararın dün gece Gazze'den İsrail tarafına bir roket atılması nedeniyle alındığı ifade edildi.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor. Tel Aviv yönetimi, Filistinli direniş gruplarıyla yaşanan gerilimleri gerekçe göstererek Gazze Şeridi’ndeki balıkçıların avlanma mesafesini sık sık düşürüyor.

Filistinli Balıkçılar Sendikası verilerine göre, Gazze'de yaklaşık 4 bin kişi balıkçılık yapıyor ve bu yolla 50 bin kişinin geçimini sağlıyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.