İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Hamas tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi’nden fırlatılan füzeye misilleme olarak İsrail savaş uçaklarının dün akşam Gazze’ye saldırı başlattığını duyurdu.

AFP’ye göre İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi’nden İsrail topraklarına fırlatılan füzelere yanıt olarak İsrail ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterler, dün gece Gazze Şeridi'ndeki terör örgütü Hamas'a bağlı birkaç terör hedefini vurdu” denildi.

İsrail ordusu, önceki gün Gazze Şeridi'nden İsrail'e doğru bir füze fırlatıldığını ve füzenin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise o sırada Aşkelon'da partisi Likud tarafından düzenlenen mitinge katılmış, Gazze'den atılan füzeler nedeniyle Aşkelon kenti ve çevresinde sirenler çalmıştı.

İsrail televizyonu KAN 11'de yer alan görüntülerde, güvenlik güçlerinin gelişmeleri bildirmek üzere Netanyahu’ya yaklaştığı, bunun üzerine Netanyahu, eşi Sara ve yüze yakın Likud seçmeninin salonu boşalttığı görülmüştü.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.