İsrail: Hamas Aşkelon şehrini hedef alacak

İsrail: Hamas Aşkelon şehrini hedef alacak

İsrail ordusu, Gazze ile yaşanan olası bir askeri gerilim halinde Hamas'ın ilk hedefinin Aşkelon şehri olacağını ileri sürdü.

İsrail ordusu, Gazze ile yaşanan olası bir askeri gerilim halinde Hamas'ın ilk hedefinin Aşkelon (Askalan) şehri olacağını ileri sürdü.

Ordu tarafından hükümete sunulduğu ifade edilen rapora göre Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el Kassam Tugayları başta olmak üzere Gazze merkezli silahlı gruplar, olası bir gerilimde doğrudan Aşkelon şehrini hedef alacak.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun aktardığı habere göre Gazze'ye 13 kilometre mesafede bulunan şehrin öncelikli hedef olarak göze çarpmasının altında birçok sebep yatıyor. Bunlar arasında şehrin binalarının eski olması, sığınakların diğer şehirlere göre seyrek sayıda bulunması, şehirde kritik önemdeki bazı depoların bulunması gibi sebepler yer alıyor.

135 bin nüfuslu şehrin hedef alınması halinde İsrail vatandaşlarından ölenler olabileceği, bunun da kısıtlı çatışmaları büyük bir savaşa çevirme potansiyeli taşıdığı ifade ediliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.