İsrail gösteri yapan balıkçılara ateş açtı

İsrail gösteri yapan balıkçılara ateş açtı

Gazze ablukasını deniz yoluyla 11. kez kırma girişiminde bulunan Filistinli balıkçılara İsrail askerleri gerçek mermiyle müdahale etti. Müdahale sonucu 29 kişi yaralandı.

İsrail deniz kuvvetlerinin, Gazze ablukasını deniz yoluyla 11. kez kırma girişiminde bulunan Filistinli balıkçılara müdahalesi sonucu 29 kişi yaralandı.

Gazze ablukasını kırmak isteyen balıkçılar denize açılarak gösteri düzenledi ancak İsrail ordusunun sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldılar.

Balıkçı teknelerine karşı yapılan müdahalede gerçek mermi de kullanan İsrail güçleri, 9'u kadın 5'i çocuk toplamda 29 kişiyi yaraladı.

Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi sık sık İsrail ablukasını kırmak için balıkçılar iskelesinden denize açılarak gösteri düzenliyor. 

Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyona yakın Filistinli, İsrail'in 2006'dan bu yana devam eden kara, hava ve deniz ablukası nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.