İsrail Gazze'ye gıda ve tıbbi malzemeleri hariç tüm ürünlerin girişini yasakladı

İsrail Gazze'ye gıda ve tıbbi malzemeleri hariç tüm ürünlerin girişini yasakladı

İsrail yönetimi Gazze'ye tıbbi malzemeler ve gıda maddeleri dışında bütün ürünlerin girmesinin engellenmesi kararı aldı.

Filistinli bir yetkili İsrail yönetiminin bugün (23 Ağustos Pazar) güneydeki Kerem Ebu Salim kapısından tıbbi malzemeler ve gıda maddeleri dışında bütün ürünlerin girmesinin engellenmesi kararı aldığını duyurdu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre söz konusu yetkili, "Özel sektör şirketlerine İsrail işgal hükümetinin tıbbi malzemeler ve gıda maddeleri dışında bütün ürünlerin sokulmasını engelleme kararı aldığı tebliğ edildi." açıklamasında bulundu. 

İsrail yönetimi bir haftadan fazla süredir Filistin'in Gazze bölgesine, Kerem Ebu Salim kapısından, inşaat malzemelerinin ve akaryakıtın sokulmasını engelliyor. Kerem Ebu Salim kapısı Gazze bölgesine ticari ürünlerin sokulmasında kullanılan tek kapı durumunda. 

İsrail yönetimi deniz tarafında da Filistinli balıkçıların avlanma mesafelerini daha da düşürdü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.