Filistin'de Noel kutlamaları Başbakan İştiyye'nin katıldığı törenle başladı

Filistin'de Noel kutlamaları Başbakan İştiyye'nin katıldığı törenle başladı

Filistin'in Beytullahim şehrinde geleneksel Noel kutlamaları başladı.

Batı Şeria'nın Beytullahim şehrinde geleneksel Noel hazırlıkları sürüyor.

Hristiyanların Beytullahim'de Hazreti İsa'nın doğduğuna inandıkları yerin üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi'ndeki Noel törenleri, Hristiyanlığın en önemli ritüellerinden biri sayılıyor. Buradaki törenler Aralık'ın ilk haftasında başlıyor.

Filistin yönetimi de katıldı

Batı Şeria'da ve özellikle Beytullahim'de önemli miktarda Filistinli Hristiyan Arap nüfus bulunuyor. Doğuş Kilisesi törenleri Batı Şeria'daki işgal nedeniyle dünyadan Hristiyan katılımcı çekmekte zorlansa da her sene Aralık ayında Batı Şeria'daki binlerce Hristiyan Filistinli Beytullahim'e akın ediyor.

Noel, Filistin Yönetimi tarafından da kutlanıyor. Noel kutlamalarının başlangıcı törenine Mahmud Abbas'ı temsilen bölgesel yönetimin başbakanı Muhammed İştiyye de katıldı ve tebrik konuşması yaptı.

İştiyye'nin törende ayet okuması dikkat çekti.

Geçen sene İsrail güçleri, pandemiyi gerekçe göstererek Doğuş Kilisesi'ndeki törenlere izin vermemiş ve Filistinli Hristiyanların tepkisini çekmişti. 

Aralık ayı Beytullahim için ekonominin canlandığı ay olarak biliniyor. Şehirde bu ayda açılan Noel çarşısının özellikle sınırlı da olsa yabancı Hristiyan turist de çekebildiği dönemlerde şehir ekonomisine katkısı olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum