"Fırat'ın doğusu için hazırlıklar tamam, operasyon baskın şeklinde olacak"

"Fırat'ın doğusu için hazırlıklar tamam, operasyon baskın şeklinde olacak"

Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında Türkiye'nin yapacağı belirtilen "Fırat'ın doğusu operasyonunu" değerlendirdi.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, katıldığı bir canlı yayında Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel operasyonu değerlendirdi. Selvi, askeri hazırlıkların tamamlandığını söyleyerek, "Amerikalılarla koordinasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra operasyonun sabaha karşı baskın şeklinde gerçekleşeceğini" dile getirdi.

Selvi'nin CNN Türk'te operasyona dair yaptığı değerlendirme:

"Fırat'ın doğusuna gerçekleşecek operasyonun askeri hazırlıklarının tamamlandığını söyleyebiliriz. Operasyonla ilgili siyasi iradenin kararı bekleniyor. Amerikalılarla koordinasyon çalışmaları devam ediyor. Operasyon çalışmalar tamamlandıktan sonra sabaha karşı baskın şeklinde gerçekleşecek. Bölgede bulunan Amerikalılar ve sivil halkın zarar görmemesi de Türkiye'nin hassasiyet gösterdiği konular arasında yer alıyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.