Erdoğan: Suriye'de operasyona her an başlayabiliriz

Erdoğan: Suriye'de operasyona her an başlayabiliriz

Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Suriye topraklarında operasyona her an başlayabiliriz' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Trump'la konuştuk"

- Sayın Trump'la konuştuk. Fırat'ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Gitmezlerse biz göndereceğiz. Madem ki ABD ile stratejik ortağız, gereğini yapmasını lazım. 

Gezi olayları, çözüm süreci

- Gezi dediler, kıyameti kopardılar. 'Yanlış yapıyorsunuz' dediler, Bay Kemal Taksim Meydanı'na geldi. Bu millete kimse bedel ödetemeyecek. 15 Temmuz'da suçu olanlar bedelini ödeyecekler. 

- 17-25 Aralık'ta emniyet - yargı darbesine teşebbüs ettiler. Milletimizin iradesine çarptılar. 'Çözüm süreci' dedik, önlerini açtık. Yanaşmadılar. Bir daha çözüm süreci beklemeyin. Geçti o iş.

- 31 Mart'ta göreceğiz. Milletimiz CHP'ye ödediğinden çok daha fazlasını ödetecek.

Suriye ve Fırat'ın doğusu operasyonu

- Suriye'de pervasızca oynanan oyun 1 milyon masum insanın hayatına mal olmuştur. Esed 1 milyon insanı katletmiştir. 4 milyonu ülkemizde yaşıyor. Suriye'de sadece Türkiye'nin güvenlik altına aldığı bölgedeki insanlar huzur içinde hayatlarını sürdürüyor.

- Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristleri himaye edenlere söylüyorum. Bundan vazgeçin. Son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Amerikan askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyona her an başlayabiliriz. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.