Erdoğan: Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak

Erdoğan: Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak

Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna harekâtın birkaç güne başlayacağını duyurdu.

Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna harekâtın birkaç güne başlayacağını duyurdu.

"Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir" diyen Erdoğan, "Hedefimiz, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Suriye’nin güvenli haline getirdiğimiz diğer bölgeleri gibi Fırat’ın doğusunu da asli sahiplerinin refahı için aynı şekilde güvenli hale getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

ABD'ye terörle mücadele konusunda tepki gösteren Erdoğan,  "Onlar işte Kürtler değil, Araplarmış. Biz Arabı da biliriz, terörist Kürtleri de iyi biliriz. Eğer Kürt kardeşlerimiz arasında teröristler varsa kusura bakmasınlar onlara da gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili açıklaması şu şekilde: 

"Fırat’ın doğusuna harekât birkaç güne başlayacak. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir. Bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Suriye’nin güvenli haline getirdiğimiz diğer bölgeleri gibi Fırat’ın doğusunu da asli sahiplerinin refahı için aynı şekilde güvenli hale getirmek için çalışacağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.