ABD'li yetkililer Fırat'ın doğusunda PKK yöneticileriyle görüştü

ABD'li yetkililer Fırat'ın doğusunda PKK yöneticileriyle görüştü

ABD'li askeri yetkililerin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK'lı askeri yöneticileriyle bir araya geldiği belirtildi.

ABD'li askeri yetkililerin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK'lı askeri yöneticileriyle bir araya geldiği belirtildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyona bağlı bir grup ABD'li askeri yetkili, Fırat'ın doğusundaki Haseke kenti kuzeyinde YPG/PKK'lı askeri yetkililerle bir araya geldi.

ff-001.jpg

Dün sabah saatlerinde Haseke kenti kuzeyindeki Amude beldesi batısında bir köyde gerçekleştirildiği belirtilen görüşmede, iki taraf arasında Deyrizor doğu kırsalında IŞİD'e yönelik devam eden saldırıların konuşulduğu ifade edildi.

"Türkiye'nin saldırıları emniyet ve istikrarı tehdit ediyor"

Russia Today'in görüşmeyle ilgili kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde ise, ABD ve PKK tarafı, Türkiye'nin sadırıları da dahil olmak üzere Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlenen tüm saldırıların 'emniyet ve istikrarı tehdit ettiği' konusuna değindi. Ve bu sadırıların önlenmesi konusu ele alındı.

ababd.jpg

fa-002.jpg

"ABD 'Gaziler Günü'nü YPG/PKK ile kutladı"

ABD'li askerler geçtiğimiz gün de "Gaziler Günü" dolayısıyla YPG/PKK'ya bağlı "Münbiç Askeri Konseyi" ile bölgede bir program düzenlemişti. Konuyla ilgili servis edilen görüntülerdeyse ABD askerleri ve YPG/PKK güçlerinin aynı masada yemek yedikleri görülüyordu.

yyy-001.jpg

"ABD'den YPG ile işbirliğini kesmesini bekliyoruz"

Bir güvenlik forumu için geçtiğimiz gün Kanada'ya giden Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ve YPG ilişkileri ile ilgili olarak, "ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan iş birliğini kesmesini bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Akar, ABD'li askerlerle YPG unsurlarının birlikte olduğu görülen fotoğraflarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu fotoğraflar medyamızda geniş yer bulmuş ve halkımızda rahatsızlık yaratmıştır. Halkımızın gözündeki Amerika ve Amerikan ordusunun imajına zarar vermiştir. ABD’den söz verdiği gibi terör örgütü YPG ile olan iş birliğini kesmesini bekliyoruz. IŞİD terör örgütü de büyük oranda etkisiz hale getirilmesine rağmen ABD’nin terör örgütü YPG’ye kamyonlarla ve uçaklarla silah ve mühimmat vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.