ABD, Suriye-Türkiye sınırına gözlem noktaları kuracak

ABD, Suriye-Türkiye sınırına gözlem noktaları kuracak

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis 'YPG ile Türk ordusu arasındaki gerilimin azaltılması hedefiyle' Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra gözlem noktaları kurulacağını bildirdi.

ABD ordusu, Suriye ile Türkiye arasındaki sınıra gözlem noktaları kurmayı planlıyor. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Çarşamba günü Washington'da yaptığı açıklamada böylelikle Türkiye ile YPG arasındaki gerilimin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti.

"ABD destekli YPG/PKK'nın IŞİD ile mücadeleye yoğunlaşabilmesi gerektiğini" söyleyen Bakan Mattis, gözlem noktalarının, YPG'nin "coğrafi halifelikten geriye kalan kısmı bitirmeye devam etmelerini sağlamak üzere tasarlandığını” kaydetti.

ABD'nin kuracağı gözlem noktalarının açık bir şekilde gece ve gündüz seçilebilecek şekilde işaretlenmiş olacağını söyleyen Mattis, "Böylece Türkler bizim tam olarak nerede olduğumuzu net olarak görecek." diye konuştu.

Suriye'de 2 bin ABD askeri bulunuyor

Gözlem noktaları kurulması konusunda Ankara ile konuşulduğunu kaydeden ABD Savunma Bakanı, bu amaçla Suriye'ye yeni asker gönderilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Pentagon'un verdiği bilgiye göre, Suriye'de yaklaşık 2 bin ABD askeri bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.